5 SEO tips die je vandaag nog kunt toepassen

5 SEO tips die je vandaag nog kunt toepassen

seoSEO is voor veel ondernemers iets waar ze nog nooit van gehoord hebben en waar ook weinig duidelijkheid over is. Wat veel mensen niet weten is dat er veel geruchten en onzinverhalen zich de ronde doen over SEO, ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd. Dat heeft er vooral mee te maken dat SEO geen exacte wetenschap is.

Maar wat is SEO nu eigenlijk precies? SEO staat voor Search Engine Optimalisatie. Met SEO probeer je eigenlijk het algoritme van een zoekmachine te beinvloeden om zo met jouw website met belangrijke zoekwoorden hoog in de zoekresultaten te komen. Nu zijn er verschillende methodes om dit te doen, zowel legale als “illegale” methodes. Illegale methodes worden ook wel black hat genoemd en worden zwaar gestraft door Google. Maar wie bepaalt die allemaal?

Dat bepalen de zoekmachines zelf allemaal. Google heeft bijvoorbeeld de richtlijnen voor webmasters in het leven geroepen. Als je binnen deze richtlijnen blijft, dan is er bijna niets aan de hand voor Google. Hierdoor loop je niet het risico voor een ban of een penalty. Maar waar kun je vandaag nog mee starten om hoger in de zoekmachines te komen?

Tip 1: Zorg voor relevante meta titles

Probeer per pagina relevante zoekwoorden in de meta titles van je pagina’s te verwerken. Al heeft dit niet meer heel veel effect op de zoekresultaten, maar het heeft wel veel invloed op de CTR. CTR staat voor Click Trough Rate en is eigenlijk de doorklikpercentage. Wanneer bijvoorbeeld iemand op zoek is naar “bruine broodjes” dan is de kans groter dat deze bezoeker op een website klikt waar “bruine broodjes” in de meta title van een pagina verwerkt is. De meta title is de blauwe onderstreepte titel van de pagina die in zoekmachineresultaten en browserbalk te zien zijn.

Tip 2: Creëer regelmatig unieke content

Het is zo belangrijk om aan de content van je website te werken. Het is dan ook belangrijk dat je de content voor de bezoeker schrijft en uiteraard niet voor de zoekmachine. De tekst kan populaire zoekwoorden bevatten, maar ga hier niet in overdrijven. Keyword stuffing is dodelijk voor je SEO strategie. Daarnaast is het ook niet prettig te lezen voor een bezoeker.

Tip 3: Vermijd “duplicate content” als de pest

Wat je vooral niét wilt doen is teksten van andere websites kopiëren. Zoekmachines zien dit als duplicate content en straffen dit dan ook af. Maar let bijvoorbeeld ook goed op in de meta titles en meta descriptions. Hier kan ook duplicate content voorkomen en dat wil je ten alle tijden vermijden.

Tip 4: Verkrijg inzicht in je bezoekers

Het belangrijkste wat je moet doen is je website in de gaten houden met Google Analytics. Met dit gratis programma kun je voor jezelf inzichtelijk houden waar je bezoekers vandaan komen, waar ze op zoeken en welke pagina’s het meest bezocht worden. Aan de hand van deze gegevens kun je de website verder optimaliseren en meer SEOvriendelijk maken.

Tip 5: Bouw relevante en waardevolle backlinks

Het bouwen van zoveel mogelijk relevante en waardevolle backlinks is onmisbaar in elke SEO strategie. Backlinks zijn links vanaf andere websites die naar jouw website linken. Het is belangrijk dat deze backlinks zo relevant en waardevol mogelijk zijn. Het heeft geen zin om links vanaf een website die over tuinieren gaat te verkrijgen, terwijl jouw website over “bruine broodjes” gaat. Het is natuurlijk veel relevante en waardevoller wanneer je links vanaf websites krijgt die over eten en bijvoorbeeld bakken gaat.

AUTEURINFORMATIE:

Saleswizard is een SEO specialist en adviseert ondernemers en MKB over hun SEO strategie. Daarnaast bouwt dit berijf zoekmachinevriendelijke WordPress websites.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>