Seo linkbuilding

Seo linkbuilding

Het meest onderschatte werk van zoekmachine marketing is linkbuilding. Veel seobedrijven bieden met behulp van min of meer standaardprogramma’s uitgebreide analyses aan van de website. Daarmee kan je op je eigen website ervoor zorgen dat Google de pagina goed kan indexeren en op waarde kan schatten. Natuurlijk is dat een basisvoorwaarde voor de vindbaarheid van je website, maar met alleen optimalisatie van je eigen website kom je er niet. Om echt goed gevonden te worden, moet je gaan linkbuilden.

Waarom je zou linkbuilden

Google maakt gebruik van een complex algoritme waarbij verschillende factoren de positie van de website bepalen. Natuurlijk is de inhoud van de website belangrijk, maar daarnaast vormen de linkjes naar jouw website nog steeds een belangrijke facLink building tipstor. Zo is Google ook ontstaan. In het begin telde Google gewoon het aantal linkjes naar een website. Hoe meer linkjes hoe beter. Hoe meer linkjes een website verzamelde, hoe hoger ook de pagerank van een website. Hoe meer linkjes je website heeft van een website met hoge pagerank, hoe hoger de pagerank van jouw website. Het verzamelen va linkjes wordt ook wel linkbuilding genoemd. Onlangs stuitte ik op het bedrijf Saleswizard, dat leuk artikelen verzameld over linkbuilding.

Hoe pak je linkbuilding aan?

In de loop der jaren is het linkbuilden wel complexer geworden. Gewoon linkjes verzamelen naar je website, is niet langer voldoende. Je moet nu eerst beginnen met het opstellen van een linkbuildingstrategie: Met welke woorden wil je met welke pagina goed scoren in google en pak je dat aan? Drie vragen die moet beantwoorden voordat je echt met linkbuilden aan de slag gaat. Op welke woorden jij je gaat richten is de eerste en meest belangrijke vraag. Heb je te maken met veel concurrentie op zoekwoorden, dan kan jij je misschien beter richten op zoekwoorden of combinaties van zoekwoorden die te maken hebben met minder concurrentie. Om vervolgens goed te scoren, heb ik 9 linkbuildingtips gevonden waar je de strategie vervolgens verder mee kunt uitwerken.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>